Proiectarea casei

De unde începe proiectarea casei tale?

Experții noștri identifică nevoile și dorințele dumneavoastră, care trebuie respectate în proiectare.

După semnarea contractului, arhitecții și inginerii creează o schiță de plan pentru a obține permisiunea de a ridica o locuința. Sondajele geologice sunt efectuate pentru a obține informații despre sol și apele subterane. Un proiect de arhitectură este creat pentru a arăta cum se va integra viitoarea dvs. arhitectură în împrejurimile sale.


Se realizează un proiect structural care prezintă planurile de etaj și secțiunile clădirii. Apoi se elaborează un sistem de comunicații. Este mai ușor să faci un proiect de design în faza de proiectare decât în timpul construcției. Etapa finală constă în familiarizarea clientului cu documentația, precum și în aprobarea acesteia și numai după aceea construim casa la cheie.

Dezvoltăm concepte detaliate de peste 18 ani și putem spune cu încredere că un concept bine dezvoltat este o garanție că ideile clientului și precizia designerului vă vor economisi timp și bani. Este important să înțelegeți că planificarea prealabilă a locuinței vă poate economisi până la 20% din bugetul stabilit pentru realizarea construcției unei case de la zero și nu numai.
Exemple ale muncii noastre
Casă cu cadru
Stăuceni
1. Parcare - 47,12 m²
2. Tambur - 1,54 m²
3. Coridor - 8,9 m²
4. Bucătărie - 28,13 m²
5. Living - 28,13 m²
6. Sufragerie - 17,16 m²
7. Dormitor - 15,8 m²
8. Garderobă - 5,7 m²
9. Baie - 6,0 m²
10. Baie - 3,4 m²
11. Dormitor - 17,3 m²
12. Dormitor - 18,7 m²
13. Debara - 6,7 m²
14. Cazangerie - 6,9 m²

Suprafata totala - 235,8 m²
Suprafața totală a clădirii - 211,5 m²
Soluție arhitecturală a unei case rezidențiale în Făleşti
Schița unei viitoare case de locuit, încorporând soluții arhitecturale moderne. Linii expresive și forme subliniază abordarea inovatoare a designului, iar atenția la detalii face ca clădirea să fie nu doar funcțională, ci și atrăgătoare. Casa îmbină elemente tradiționale și moderne de arhitectură. Pereții de cărămidă, elementele de lemn și linii moderne se unesc pentru a crea un spațiu confortabil și elegant pentru viață. Această casă devine o simbioză între respectul pentru istorie și dorința de a urma tendințele moderne.
Gratiesti

Casă de locuit 174,75 m²

Trotuar cu pavaj 76,14 m²

Zona de vegetație verde 214,21 m²

Piscina 35,80 m²

Terasă (zonă de șezlong) 22,10 m²

Terasa scara 43,74 m²

Dimensiunea foișorului 2500x3000 mm

Dimensiune nisipierei 2000x2000 mm

Dimensiune balansoar 2000x2000 mm

Loc pentru un hamac de 2500x1200mm

Casa in zona Bucovina, orașul Chisinau

Această locuință modernă reprezintă soluții arhitecturale și inginerești de ultimă generație, concepute pentru a asigura un nivel înalt de confort și eficiență.
Fațada casei se remarcă prin linii clare și materiale inovatoare, creând impresia unei estetici elegante. Suprafețele ample de sticlă nu doar oferă clădirii un aspect modern, ci asigură și iluminarea naturală a spațiilor interioare. Această casă hi-tech nu va fi doar un loc de locuit, ci și o operă de artă vizuală, demonstrând cum tehnologiile moderne se pot combina cu confortul și stilul în domeniul construcțiilor.

Casă din bușteni

Cricova

Această superbă locuință combină materiale tradiționale cu arhitectură modernă, creând un spațiu confortabil și elegant pentru trai. Pereții de lemn masiv al acestei case emană un farmec aparte și oferă clădirii un caracter distinct. Trăsăturile distincte ale bârnelor de lemn, textura naturală și culoarea creează o atmosferă caldă și naturală. Fiecare detaliu al casei a fost atent gândit, începând de la prelucrarea manuală a lemnului până la planificarea funcțională a spațiilor interioare. Fotografia transmite atmosfera de confort și frumusețe naturală a acestei case din lemn, care devine locul ideal pentru cei care apreciază tradițiile și unicitatea construcțiilor din lemn.
Completați sondajul și aflați calculul designului casei dvs.:
În ce stil îți dorești casa?
Alegeți una dintre opțiuni
Care este suprafața casei?
Alegeți una dintre opțiuni
Detalii despre casa ta
Selectați toate opțiunile de care aveți nevoie
La achiziționarea unui teren pentru o casă de vacanță, proprietarii se confruntă cu mai multe întrebări legate de crearea unui proiect. Este mai potrivit să comandați un proiect personalizat sau să alegeți unul dintre proiectele gata disponibile în sursele accesibile? Ce factori trebuie luați în considerare în timpul proiectării? La ce să acordăm atenție pentru a evita disconfortul în timpul vieții în casă? În construcția casei din lemn, elaborarea unui proiect are caracteristici distincte. Având în vedere acest lucru, se poate concluziona că este foarte important să apelați la profesioniștii din acest domeniu. Pentru a avea o mai bună înțelegere a planului de acțiune în timpul proiectării, vă recomandăm să alocați timp pentru citirea acestui articol.

De ce să comandați proiectarea unei case?

Proiectul viitoarei case este documentul în baza căruia se efectuează construcția. Construirea unei locuințe de vacanță de calitate înaltă necesită o formare corespunzătoare a documentației de proiectare, deoarece de aceasta depinde durabilitatea, funcționalitatea și estetica. Proiectarea corectă a caselor din lemn permite calcularea corectă a termenelor de construcție și costurilor acesteia, poate ajuta la evitarea greșelilor în timpul construcției. În procesul de elaborare a proiectului se iau în considerare: calitatea materialelor de construcție, solicitările clienților privind planificarea și aspectul exterior al clădirii, se efectuează calcule și se elaborează devize. Proiectarea permite persoanei să-și imagineze cum va arăta casa finalizată pe teren.
Caracteristicile proiectării personalizate

Crearea unui proiect personalizat aduce cu sine o serie de avantaje față de proiectele standard din cataloage. Obțineți un plan de locuință original. În al doilea rând, în timpul procesului de proiectare, arhitecții iau în considerare toate cerințele și preferințele fiecărui membru al familiei pentru a face casa cât mai confortabilă. Acest lucru este extrem de util în cazul în care terenul dvs., de exemplu, are o formă neobișnuită sau relief special, sau dacă aveți cerințe specifice privind etajele sau structura locuinței. Toată documentația importantă a proiectului este creată de la zero, iar clientul are posibilitatea de a participa, aducând modificări în timpul procesului de proiectare.

Factori semnificativi în proiectare

De exemplu, în proiectarea caselor din bârne, este obligatoriu să se țină cont de calitățile naturale ale lemnului. Acest lucru se datorează faptului că lemnul poate să-și schimbe forma și dimensiunile datorită influenței mediului înconjurător. Aceasta se aplică în primul rând locuințelor din bârne cilindrice. O astfel de casă este supusă contracției, iar în consecință, înălțimea încăperilor este planificată cu rezervă. Aceste aspecte nu se aplică proiectării locuințelor din lemn lamelar, deoarece lemnul lamelar are calități mai uniforme decât lemnul obișnuit. O casă din lemn lamelar nu este afectată de tasare, iar materialul în sine nu-și pierde forma și proprietățile în timp. Înainte de proiectare, se iau în considerare particularitățile terenurilor de vacanță: se determină caracteristicile solului, calitatea reliefului, adâncimea apei subterane. Pentru a plasa corect încăperea pe teren, trebuie să se determine din timp partea în care soarele va proiecta umbre, să se studieze de unde se va deschide o priveliște mai pitorească și unde vor fi vecinii.

Aspecte nedorite în proiectare

Una dintre greșelile majore pe care le puteți face în construcția unei case este să nu comandați un proiect de la experți. Construcția fără proiect va duce la pierderi considerabile. Nu se poate ignora realizarea unui studiu topografic și analiza solului înainte de proiectare. Cunoașterea solului și a adâncimii apei subterane va indica tipul de fundație care va sta la baza documentației de proiect. Nu este recomandat să înlocuiți materialele de construcție în timpul proiectării sau construcției. Proiectul este elaborat ținând cont de materialele discutate, așa că un plan pentru o casă de lemn, de exemplu, nu va fi potrivit pentru o construcție din cărămidă sau piatră. Nu este indicat să schimbați planul intern al locuinței în timpul construcției. Orice corectări aduse proiectului înainte de construcție au un impact negativ asupra calității și fiabilității construcției.

Comandă un proiect de casă

Aceasta elimină viitoarele cheltuieli suplimentare în timpul construcției.
Costul proiectului pentru o casă de locuit depinde doar de nevoile și dorințele dvs. Vă putem consulta în fiecare etapă a dezvoltării proiectului casei.
Întrebări frecvente